مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار

دوره آموزش مراجع حل اختلاف کار


دوره مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار وجود مقررات برای برقراری نظم و آرامش در میان مردم و سازمان ها در هر جامعه ای کاملا ضروری و غیر قابل انکار است. از این رو، هر سازمان برای خود قوانینی بر طبق قانون اساسی دارد که به واسطه آن نظم را میان کارمندان و مردم برقرار می کند. از قوانین مهم در این بین می توان به قانون کارگر و کارفرما و قانون میان مردم و مسئولان اشاره داشت. کارگرانی که توسط کارفرمای خود مورد ظلم قرار گرفته اند یا کارفرمایانی که نسبت به عملکرد کارگران خود اع...

توضیحات بیشتر...

توضیحات

دوره مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار

وجود مقررات برای برقراری نظم و آرامش در میان مردم و سازمان ها در هر جامعه ای کاملا ضروری و غیر قابل انکار است. از این رو، هر سازمان برای خود قوانینی بر طبق قانون اساسی دارد که به واسطه آن نظم را میان کارمندان و مردم برقرار می کند. از قوانین مهم در این بین می توان به قانون کارگر و کارفرما و قانون میان مردم و مسئولان اشاره داشت. کارگرانی که توسط کارفرمای خود مورد ظلم قرار گرفته اند یا کارفرمایانی که نسبت به عملکرد کارگران خود اعتراض دارند و یا مردمی که توسط مدیران و مسئولان اداری مورد ظلم قرار گرفته اند، می توانند در مکانی به نام هیات تشخیص و حل اختلافات قانون کار و دیوان عدالت کاری رجوع کرده و دادرسی خود را تسلیم دادگاه کنند. 

همان گونه که مبرهن است، انجام امور قضایی نظیر رسیدگی به شکایات مردم از اهمیت زیادی برای کشور برخوردار می باشد، لذا، برای سهولت در کار طرفین دعوی، قضات و مشاوران دوره آموزشی به نام آیین دادرسی در هیات های تشخیص و حل اختلافات قانون کار و دیوان عدالت کاری به وجود آمده است. مرکز توسعه آموزش مجازی پارس به عنوان یکی از مراکز معتبر آموزشی این دوره را برای علاقه مندان به یادگیری و برای کسانی که تمایل ورود به نهاد های قضایی و بالاخص دیوان عدالت کاری را دارند، ارائه کرده است. 

آشنایی با تعریف مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار

از لحاظ حقوقی، آیین دادرسی  شامل دسته ای از قوانین، ماده و تبصره می باشد که به افراد این امکان را می دهد تا به رسیدگی شکایات خود بپردازند. حال، در حیطه قانون کار و دیوان عدالت کاری این قوانین بر طبق مقررات اداره کار تنظیم شده و به دست هیئت تشخیص برای ارزیابی می رسد و سپس برای شورای حل اختلافات قانون کار و دیوان عدالت کاری فرستاده می شود. در این سازمان دولتی، قضات، مشاوران، بازرسان، منشی ها، مستشاران و ... متعددی وجود دارد. از این رو، کسانی که در دوره آموزشی مرتبط با این نهاد تحصیل می کنند، شانس کار در جایگاه های ذکر را شده را خواهند داشت. 

از سوی دیگر، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دیوان عدالت کاری برای طرح دعوی مردم نسبت به عملکرد ضعیف، نقض قانون و یا قصور ماموران و کارمندان دولتی با توجه به اصل 173 ( رسيدگی به شکايات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مأموران، ادارات و آيين‌نامه‌هاي دولتي خلاف قانون يا شرع يا خارج از حدود اختيارات مقام تصويب‌کننده، ديوان عدالت اداری که در اين قانون به اختصار «ديوان» ناميده مي‌شود) قانون اساسی جمهوری اسلامی پدید آمد. در این نهاد، مردم می توانند شکایت خود را از مسئولان، مدیران، بازرسان و ماموران را با ثبت درخواست مطرح کنند. دادگاه هم بعد از ارزیابی های کامل رای خود را اعلام خواهد کرد. 

قانون کار نیز، بعد از پیروزی انقلاب دست خوش تغییراتی بر طبق قانون اساسی گردید. با توجه به این قوانین، کارگر و کارفرمایان می توانند شکایت خود را از یکدیگر در اداره کار ثبت کنند. در اصل، تمامی قراردادهای استخدام در شرکت ها، کارگاه ها، تولیدی ها و... بر طبق قوانین اداره کار تنظیم می شود و تخطی از هر کدام از قوانین کار برای دو طرف قرارداد متحمل جریمه می باشد. 

بعد از طرح شکایت، درخواست ها چه در زمینه کار و چه در زمینه اعتراض به مدیران و مسئولان دولتی به هیئت تشخیص می رسد. در این هیئت که متشکل از مشاوران و بازپرسان است، طرح دعوی ارزیابی و بعد از بازرسی های لازم به دادگاه و یا دیوان عدالت کاری ارجاع داده می شود تا رای نهایی برای آن صادر گردد. حال، در دوره مذکور تمامی مسائل مربوط به آیین دادرسی، قانون کار، هیات های تشخیص و دیوان عدالت با هم ادغام شده و دوره ای جامع و کامل را برای متقاضیان فراهم نموده است. 

اهداف دوره مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار

هدف از آموزش آیین دادرسی در هیات های تشخیص و حل اختلافات قانون کار و دیوان عدالت کاری این است که دانش پذیران آگاهی خود را نسبت به قوانین دادرسی کشوری و مقررات قانون کار و دیوان عدالت کاری بالا ببرند تا بعد از اتمام دوره با اخذ گواهینامه معتبر بتوانند در سازمان های قضایی مشغول به کار شوند. افراد با گذراندن این دوره می توانند به درستی در جایگاه های شغلی قرار گرفته و به مردم برای خدمات بهتر و بیشتر کمک و عدالت را به نفع فرد به حق اجرا کنند. لذا، هدف اصلی از دوره نام برده، تحویل مشاوران، مستشاران و ... آگاه به جامعه می باشد. 

 

صلاحیت لازم افراد برای شرکت در دوره مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار

از آن جایی که کار در سازمان های ذی ربط قوه قضایه پر اهمیت و مستلزم به کار گیری کسانی است که به قوانین و مقررات کشوری اشراف کامل دارند، حضور و پذیرش افراد عادی در این دوره امکان پذیر نخواهد بود. لذا، لازم به ذکر است که دوره هایی حقوقی نظیر آیین دادرسی در هیات های تشخیص و حل اختلافات قانون کار و دیوان عدالت کاری نیازمند حضور کسانی است که در آموزش های حقوقی، وکالت و دوره های حوزوی شرکت کرده و مدارک پیش نیاز را داشته باشند. 

وظایف کاری کسانی که در دوره مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار آموزش دیده اند

کسانی که در دوره مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار آموزش دیده باشند بعد از استخدام در سازمان مربوطه وظایفی چون رسیدگی به شکایات و اعتراضات طرف دعوی خواه حقیقی و خواه حقوقی، رسیدگی به اعتراضات منتصب به آرا و تصمیمات هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون ها، رسیدگی به شکایات از قاضی ها و افرادی که شامل مدیریت خدمات در سایر سازمان ها هستند، تنظیم دادخواست ها، مشاوره، حق رای در هیئت های بررسی و ... را بر عهده دارند. با نگاهی به وظایف ذکر شده می توان دریافت که این افراد نمایندگانی برای مردم در سازمان های قضایی و مسائل مربوط به کار هستند. شایان ذکر است که وظایف گفته شده بسته به موقعیت شغلی فرد متفاوت می باشد.

بازار کار بعد از اتمام دوره مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار

همان گونه که پیش تر ذکر شد، کسانی که در دوره آیین دادرسی در هیات های تشخیص و حل اختلافات قانون کار و دیوان عدالت کاری آموزش دیده و گواهینامه آن را اخذ کرده اند، می توانند با توجه به سابقه کاری که قبل از این دوره داشته اند در مناصبی مانند قضاوت، مشاوره، وکالت، مستشار، منشی و ... کار کنند. به طور کل برای جایگاه قاضی، فرد دادرس باید 10 سال سابقه کار و تحصیل کردگان حقوقی با داشتن 5 سال سابقه قضاوت داشته باشند. برای جایگاه مشاوره نیز داشتن 10 سال سابقه کار مرتبط برای تحصیل کردگان و حوزیان لحاظ شده است. برای سایرین نیز، با توجه به سابقه آموزشی و سابقه کار، مناصب شغلی وجود دارد. 

دلایل شرکت در مراجع حل اختلاف کار و آیین دادرسی کار و سامانه جامه روابط کار مرکز توسعه آموزش مجازی پارس 

مرکز توسعه آموزش مجازی پارس به عنوان یکی از مراکز پیشرو و معتبر در امر آموزش مجازی،  دوره آیین دادرسی در هیات های تشخیص و حل اختلافات قانون کار و دیوان عدالت کاری را با آموزش اساتید مجرب برای متقاضیانی که قصد پیشرفت در امور قضایی را در سر می پرورانند، ارائه نموده است. در این دوره آموزشی 100ساعته، متقاضی تمامی مباحث مربوط به دوره را به صورت کامل و جامع می آموزد. علاوه بر این، بعد از پایان دوره به فرد گواهینامه معتبر ارائه می گردد که به واسطه آن می تواند در نهاد های دولتی ذی ربط قوه قضایه مانند دیوان عدالت کاری مشغول به کار شود. 

همچنین از آن جایی که دوره به صورت مجازی برگزار می شود، دانش پذیر وقت خود را برای شرکت در کلاس های حضوری هدر نمی دهد و زمان اضافی را برای مطالعه بیشتر صرف می کند. چه بسا اینکه می تواند در کنار شغل فعلی خود نیز به راحتی تحصیل کند. در طول دوره آموزشی، بسته آموزشی مولتی مدیا، لوح ویژه، کتاب کامل محتوای دوره، دسترسی به محتوای آموزشی آنلاین و اپلیکیشن اندرویدی برای دانش پذیر در نظر گرفته شده است. 

برگزارکننده: مرکز آموزش مجازی پارس
ثبت نام و افزودن گواهینامه ها

سرفصل بسته ی آموزشی

به دلیل تطابق با دانش به روز و مورد تایید استانداردهای جهانی، امکان بروز رسانی و تغییر سرفصل ها وجود دارد.

  •  ساختار، ترکیب و حدود صلاحیت مراجع حل اختلاف
  • چگونگی تشکیل جلسات نحوه رسیدگی و صدور رای
  •  ادله قابل قبول برای اثبات دعوی در مراجع حل اختلاف
  •  شرایط وکالت و نمایندگی کارفرمایان و کارگران
  • ایرادات و موانع رسیدگی
  • مقررات مربوط به ابلاغ
  •  صلاحیت و حدود اختیارات دیوان
  • دادرسی الکترونیکی 
     

مجوزات

آیین دادرسی

۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز آموزش مجازی پارس محفوظ است.
طراحی و توسعه با توسط تیم IT در پارس